1-866-691-9431

 Pressure Tanks

Pressure Tanks are offered in a wide range of sizes and construction types. Particularly, popular spray gun pressure tanks standard volume sizes are as follows: 2.5, 5, and 10 gallon pressure tanks. Pressure tanks can be found with stainless steel or steel material types, multiple or no regulators, built in agitators, etc. Pressure tanks have wheels for easy portability.

                                                              
2.5 Gallon Pressure Tank (standard)     Bottom Outlet 2.5 Gallon Pressure Tank

                                                                   
5 Gallon Pressure Tank (standard)     5 gallon Bottom Outlet Pressure Tank

                                                           
10 Gallon Pressure Tank (standard)     10 Gallon Bottom Outlet Pressure Tank


 1.) What size pressure tanks are usually offered?

Answer: Most pressure tanks are 2.5, 5, and 10 gallons. However, 15-gallon pressure tanks do exist.

2.) Do I need a stainless steel pressure tank for my spray operation?

Answer: Not necessarily, stainless steel pressure tanks are only useful for some applications where they are needed.

3.) Do I need multiple pressure tanks or is one pressure tank fine?

Answer: Depending on the size of the operation, one pressure tank usually works fine it is a matter of preference and convenience.

4.) Can I get a pressure tank with a built in agitator?

Answer: Yes, pressure tanks can be purchased with build in agitators.

5.) Do your pressure tanks have wheels on them so that they can be moved around while working in the paint booth?

Answer: Yes, the pressure tanks Spray America offers have casters/wheels for easy effortless mobility.

6.) What fittings do I need?
Answer: Please refer to the parts list.

7.) How much more expensive is SS than regular steel?

Answer: Metal costs fluctuate wildly. SS can cost significantly more.

8.) Do I need a pressure vessel if I want to use a spray gun?

Answer: Not necessarily, it depends on the spray gun setup & style.

9.) Are pressure vessels heavy to pick up?

Answer: Pressure vessels can be somewhat heavy, especially when filled with paint. Pressure vessels often come with wheels so that they can be easily moved without the need to pick them up.

10.)How do I choose the right setup for my needs when purchasing a pressure vessel for my spray gun outfit?

Answer: It is important to recognize the type of finishing you will be doing. Spray America can help you with a pressure vessel recommendation for your spray gun outfit.






For inquiries contact:

SprayAmerica.com Phone: 866.691.9431 Website: www.sprayamerica.com E-mail: info@sprayamerica.com

 
 
 

Automotive Finishing class="style2">
Metal Finishing
Wood Finishing
Powder & Dust Collection